Kurser, lektioner och utbildningar

Oktober 2020 drog jag upp mina bopålar och flyttade från Sörgården, Umeå och ner till Halland. Efter ett halvårs mellanlandning i Ullared så kommer jag från och med juni 2021 utgå från Unnaryd, Hylte kommun samt från Vinberg, Falkenberg.

Jag erbjuder privathästägare/ryttare allt från enstaka privatlektioner till helg och veckoutbildningar runt om i hela landet.

Jag är i grunden utbildad ridinstruktör SvRf och har mycket lång erfarenhet av att undervisa elever i alla åldrar oavsett disciplin och inriktning. Under åren 1977 till 2019 har jag drivit egen ridskoleverksamhet, anordnat ridläger samt en mängd olika kurser för både vuxna och barn.

Jag är även tränare nivå 2 i Centrerad Ridning samt NH-instruktör och har under alla år vidareutbildat och uppdaterat mig för att kunna ge mina elever (både människor och hästar) så god, pedagogisk och utvecklande undervisning som möjligt.

För mig är helheten viktig, att rida handlar inte enbart om att sitta i sadeln utan även om förståelse och kunskaper i vad som skapar hästars fysiska och psykiska välfärd. Jag har under många år anordnat och hållit välbesökta utbildningar i allmän hästkunskap, miljöträning, rundcorallträning, kommunikation och samarbetsövningar samt kursdagar i hästmassage för hemmabruk mm. Ett av mina stora intressen är örtmedicin för häst och jag anordnar även i detta ämne regelbundet utbildningsdagar.

Privatlektioner: Jag kommer till Dig och håller lektioner och undervisning hemma i Ditt stall eller där Du vill möta upp med Din häst. Jag reser över hela Sverige men kommer framförallt att befinna mig i Halland och angränsande områden. På regelbunden basis kommer jag även arbeta i Umeåområdet/Västerbotten/Norrland. Under vintertid är det på grund av väder och kyla alltid bäst att ha tillgång till ridhus för att det säkert ska gå att genomföra lektionerna men är det inte alltför kallt går det utmärkt att hålla till utomhus också. Här kan Du hitta aktuell prislista för privatlektioner och lektioner i grupp.

Kurser Lektionsdagar och Clinics: Jag är bokningsbar för längre eller kortare kurser och utbildningar/lektionsdagar  i Centrerad Ridning, Kommunikation i Rundcorall, Miljöträningskurser, grund och fortsättningskurser i Kommunikation och Kontaktövningar (NH). Du kan välja mellan halvdagar, heldagar eller två dagars kurser så samla ihop ett gäng så kommer jag mer än gärna till er!

Här kan Du läsa mer om hur det går till att boka in en utbildning på Din ort, priser mm.

Hästmassage för hemmabruk: En kursdag som bl.a innehåller massagetekniker, palpering och lite stretching. Samla ihop Dina stallkamrater så kommer jag och lär er hur ni själva kan hjälpa era hästar att må bra. Kontakta mig för mer information om priser, innehåll etc Här hittar du mer info samt länk till intresseanmälan.

Örtkunskap för Hästfolk: Är Du intresserad av att lära Dig mer om hur våra lokala och inhemska örter och växter? Samla ihop ett gäng likasinnade så kommer jag och håller endagskurs i ”Hästens Gröna Apotek” Du får bl. a veta hur växterna ser ut, vad de har för effekt och hur Du tar tillvara på dessa skatter. Mer information får Du genom att klicka på länken ovan, ringa mig på 070-348 46 45 eller mejla kontaktsorgarden@telia.com

Equine Touch: Förutom undervisning i olika former så kommer jag även att åka runt för fysisk genomgång och behandling av hästar och hundar med Equine Touch, ET. Jag utför även lymfmassage.

Hur det går till och hur det kan hjälpa din häst till en bättre hälsa med Equine Touch finns att läsa här

Kontakt: Tveka inte att höra av Dig till mig vid funderingar och frågor. Ring  070-348 46 45 eller mejla kontaktsorgarden@telia.com. Jag finns även på Facebook och Instagram @yvonnelarsson.nu