Om Yvonne Larsson

Om Bloggen

Här kan den som vill läsa mer om mina tankar bakom mitt bloggande och dess innehåll

Bakgrund

Mitt namn är Yvonne Larsson och jag är född och uppvuxen i Umeå men flyttade när jag var 18 år till en liten by i Nordmalings kommun(Långvattnet).  
Där startade jag min karriär som ridlärare genom att undervisa hästintresserade flickor boende i närliggande byar.
På den tiden hade jag tre hästar, Lonius (vbl), Ylva (sv.hlb) och Nicke(gotlandsruss).
Några  år senare bildades på mitt initiativ Nordmalings Ridklubb och i och med det startade jag  och min sambo 1977  ridskoleverksamheten i Nordmaling.

Vi bodde först i ett pyttelitet hus i Olofsfors och byggde senare en villa nära ridskolan i Torsbäcken. Med några års uppehåll då vi fick våra äldsta tre barn  så arbetade jag  fram till 1988 med att driva Nordmalings Ridskola.

1989 drog vi upp våra bopålar och vi flyttade till  Sörgården, som ligger i det natursköna Hössjö 2 mil SV om Umeå. 1990 startade vi i upp  Sörgården Kurs och Läger där vi under många år bl.a anordnat sommarläger för barn och ungdomar, arrangerat helg och weekendkurser med en mängd olika innehåll samt de mycket uppskattade familjeridlägren. Vår och höst har vi anordnat kvällskurser/ridskola med rid och hästkunskap.

Sedan hösten 2019 har vi inte längre någon verksamhet på Sörgården utan oktober 2020 flyttade vi ner till Halland. Från och med juni 2021 kommer vi att bo och leva i Unnaryd i Hylte kommun som tillhör Hallands län men landskapet Småland.

Naturligtvis har jag inte slutat att undervisa utan åker fortsatt ut runt om i landet och håller längre eller kortare utbildningar, clinics och kurser. Framförallt håller jag till runt om i Halland och angränsande län och så ofta jag kan åker jag även tillbaka till Umeå och Norrland för att träffa mina fantastiska elever för träningar, lektioner och allt möjligt annat roligt.

Jag håller privat och grupplektioner i Centrerad Ridning, utbildningar och träningar i kontakt och kommunikation människa/häst, dagskurser i Örtkunskap för Hästfolk samt Hästmassage för hemmabruk. Från och med hösten 2021 kommer jag även att kunna erbjuda Uppbyggande Träning för hästar enligt SWUS-systemet.

Något jag också brinner för är Equine Touch och Lymfmassage vilka båda är fantastiska terapiformer för hästar och som glädjande nog alltfler hästägare bokar in mig för. 

Varmt välkommen att höra av dig om du vill träffa mig 🙂

Utbildning

Ridinstruktör SvRf

NH instruktör

Centrerad Ridning tränare nivå II

Diplomerad Equine Touchterapeut  och träffar i den professionen många hästar varje år.

Diplomerad instruktör i Uppbyggande Träning för häst enligt SWUS-systemet

Plus många, många olika kurser och utbildningar i bl.a hästens beteende, utfodring, utrustning, hästhälsa mm.

Intressen

Mitt jobb är mitt största intresse och allt som rör hästens psykiska och fysiska välbefinnande.

Örtmedicin och medicinalväxter är mitt största ”fritidsintresse” sedan många år och jag älskar att lära mig allt mer om detta.  I skrivande stund arbetar jag med en bok som jag hoppas att hästägare runt om i landet ska uppskatta. Den kommer att innehålla de vanligaste örter och växter som alla själv kan plocka, ta tillvara och använda för att öka hästens välbefinnande.                            

Trädgårdsarbete (dock mkt vilande) är också väldigt roligt. Och förstås hundar, katter och alla andra djur.

Svampplockning har på senare år blivit en passion och något jag verkligen uppskattar att vistas i skog och mark.

Vill du ha kontakt med mig så går det bra att ringa 070-348 46 45 eller mejla till [email protected]

4 reaktioner till “Om Yvonne Larsson

 1. Hej av en tillfällighet hittade jag sidan om dig och din verksamhet. Oh vad glad jag blev av att läsa den. har själv haft hästar då både varmblods travare och araber ,och tycker att ditt framförande om våra svenska varmblod är super. Vid dags tid är jag och min dotter ägare till 1 varmblodssto på 27 år, 1 kallblodssto av travstam på 22 och nyss inköpt en varmblodsvallak på 20 år. Jag kommer att följa dig på din blogg/ hemsida framöver. Man blir så glad att läsa och ta del av dina kundskaper. Med vänlig hälsning Malou Mattsson Strömsund Jämtland.

  Gilla

  1. Tack för de fina orden! Jag blir så glad av att höra att det finns läsare där ute som uppskattar det jag skriver. Det sporrar mig verkligen att fortsätta bloggandet 🙂

   Gilla

 2. Hej Yvonne! Jag håller på att mixa ihop din Myggmedel som jag fick tips av en vän! Ska bli jätte kulmoch skönt för det känns tryggt med medel som är ”vänliga” och jätte bra att du satt ut vart man kan få tag pæ varje sak! Tack så jätte mycket! Kram på dig!🙏🦄🌹🕊🤗

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s