Örtdag för Hästägare. Boka en kurs på Din ort

Samla ihop ett gäng likasinnade och lär er vilka skatter som finns i naturens apotek.

Steg 1: Här går vi igenom de vanligaste medicinalväxterna i vår inhemska natur och hur Du kan använda dessa till Din häst (och till Dig själv) för att lindra och stärka vid olika åkommor och skador.

Du får lära dig hur örterna ser ut, var de växer, användningsområden och hur man tar till vara på dessa skatter. Vi går igenom vilka delar som används, torkning och förvaring.

Du får även lära Dig hur man gör kraftfulla oljor och tillverka effektiva salvor.

Steg 2:  Fortsättning och fördjupning av steg 1. Vi går igenom fler örter och växter som kan användas för att lindra och bota åkommor hos din häst (och dig själv). Vi tar även upp andra örter än de som växer här i Sverige och vilka ofta används till hästar bla. munkpeppar, djävulsklo, gurkmeja, boswellia etc. Du bör ha deltagit i steg 1 för att ha full behållning av steg 2.

Under örtdagarna  tittar vi även på de växter som är giftiga eller på annat sätt inte är lämpliga för hästar att äta och komma i kontakt med.

Pris: 900 kr/person, kompendium ingår. Ev. resekostnad kan tillkomma. Antal deltagare anpassas efter rekommenderade restriktioner etc. 

Övrigt: För att genomföra kursen behövs en lokal med TV eller annan teknik att visa bilder på. Det behövs även ett kök el dyl för att kunna tillverka salva. Under sommarhalvåret är det trevligt att kunna gå ut på en kortare örtvandring nära kurslokalen.

Tveka inte att kontakta mig för mer information. Ring 070-348 46 45 eller mejla [email protected]