Uppbyggande Träning för Hållbara Hästar (SWUS)

SWUSSusanne Widners Uppbyggande System

– Utan ett tydligt mål är vägen till målet svår att hitta –

Foto Julia Björk

Oavsett om Din dröm som ryttare, kusk och hästägare är att starta i stora mästerskap eller det är att på ett säkert och glädjefullt sätt uppleva härliga långritter i skog och mark så behöver Du ha en plan – ett tydligt mål för att ta Dig och Din häst dit.  Vad behöver Din häst kunna och träna på för att på ett hållbart sätt klara av att utföra det Du vill att den ska göra?

Och vad behöver Du göra för att klara av det Du drömmer om?

Första steget till att förverkliga drömmar till verklighet är att ha konkreta och tydligt formulerade mål.  Att sätta sig ner och verkligen tänka efter vad man innerst inne vill, skriva ner detta och sedan fundera på vilken tidsaspekt som är realistisk, vilka delmålen är och vad de bästa träningsmetoderna är för att Du ska nå Ditt mål.

Utan detta steg är det lätt att drömmen endast förblir blir en dröm, en utopi som aldrig blir av.

SWUS är ett system och träningsfilosofi som bygger på ledorden MÅLSÄTTNING, ANALYS, TRÄNINGSPLAN och TEAM och hjälper Dig att skapa de bästa förutsättningarna att uppnå Dina mål samtidigt som Du aktivt arbetar för att Din häst ska vara frisk, sund och hållbar.

MÅL- Att tänka igenom och sedan skriva ner sina mål gör vägen till målen tydligare och mer genomförbara.

ANALYS – Att analysera nuläget för att se vad som är bra och vad som behöver förändras, tas bort eller läggas till för att kunna nå målet är en viktig del i den Uppbyggande träningen.

TRÄNINGSPLAN- Att skapa en träningsplan med tydliga delmål och konkreta övningar för att bygga upp både Din och hästens styrka, koordination och kondition ger inte bara mätbara resultat utan är också ett roligt, utvecklande och omväxlande sätt att träna Dig själv och Din häst.

TEAM – Att ha en grupp pålitliga och människor och yrkespersoner runt sig själv och hästen är en förutsättning för att allt ska fungera. Det behövs allt från hovvårdare/hovslagare, veterinär, sadel/utrustningsutprovare, massörer/kroppsterapeuter, rid/körinstruktörer, tränare samt hjälp med stall och hästskötsel med flera. Fundera på vilka personer Du redan har i Din närhet och vilka fler Du eventuellt vill och behöver ha med för att skapa just Ditt Dream-team.

Foto Joséphine-Natalie Beckman

Oavsett ålder på hästar och människor, vilken inriktning, ambitionsnivå och disciplin man har så kan alla med hjälp av SWUS förbättra sina träningsresultat. Övningarna är alltid anpassade efter ekipagens förutsättningar och övrig träning och går dessutom att variera i det oändliga. Du kan välja att träna Din häst från marken i grimma och grimskaft, tömköra, arbeta med lång tygel eller rida.

Foto Joséphine-Natalie Beckman

Tycker Du att detta verkar intressant och vill veta mer om hur jag kan hjälpa Dig att komma i gång med Uppbyggande Träning för Häst? Tveka då inte att kontakta mig för mer information och bokning.

Ring 070-3484645 eller mejla [email protected]

Foto Joséphine-Natalie Beckman

Länk till SWUS – Susanne Widners Uppbyggande System finns här.

Foto Joséphine-Natalie Beckman