Glutenfria frasvåfflor

Här kommer ett riktigt bra recept på glutenfria våfflor 🙂

25 g jäst (1/2 pkt)

4 dl mjölk

3,5 – 4 dl glutenfritt mjöl

1/2 tsk salt

100 g smör

Lös upp jästen med lite av mjölken. Rör ner resten av mjölken tillsammans med mjöl och salt. Rör till smeten är slät och fin.

Låt smeten vila i minst 30-60 minuter, gärna i kylen med en plast över bunken. (Jag brukar göra smeten på kvällen och låta den vila till dagen efter)

Innan gräddning: Smält smöret i en panna och häll ner i smeten, rör noga så att allt blandar sig ordentligt.

Smörj våffeljärnet innan första våfflan, sen behövs det inte mer. Jag brukar ta en knapp dl smet per våffla. Grädda till den är gyllenbrun och frasig 🙂

Ät och njut med valfri topping 🙂

Lägg gärna våfflorna en och en på galler om de inte äts direkt de är gräddade så behåller de frasigheten bättre.

Lämna en kommentar